چهل و دومین نشست شورای بینالمللی سزامی با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران، 18 و 19 تیرماه 1402 به میزبانی کشور اسپانیا برگزار شد.
دکتر سید محمودرضا آقامیری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی و نماینده ایران در شورای بینالمللی سزامی با اعلام خبر فوق افزود: چهل و دومین نشست شورای بینالمللی سزامی با حضور هشت کشور مشارکت کننده در این طرح از جمله جمهوری اسلامی ایران، پاکستان، مصر، فلسطین قبرس، رژیم صهیونیستی، اردن و ترکیه در شهر بارسلون اسپانیا برگزار شد. اینجانب و دکتر علی خطیبی به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در این نشست دو روزه حضور داشتیم.
نماینده ایران در شورای بینالمللی سزامی با عنوان اینکه این نشست که پس از بازدید از سینکروترون آلبا در کشور اسپانیا انجام پذیرفت، گفت: همکاری بین آلبا و سزامی مورد تأکید قرار گرفت. وی به موضوعات مطرح شده در نشستهای تخصصی نشست شورای بین المللی سزامی اشاره نموده و اظهار داشت: در جلسات بخشهای مختلف چهل و دومین نشست شورای بینالمللی سزامی؛ موضوعات فنی، تکنیکی و مالی روند گسترش خطهای قابل استفاده باریکهها (بیملاین) مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد باریکههای مورد استفاده گسترش پیدا کند و کشورهای محتلف بتوانند فعالیت های تحقیقاتی خود را پیش ببرند.
دکتر آقامیری با تشریح جایگاه کشورمان در پروژه سزامی تاکید کرد: ایران یکی از کشورهای مهم و اثرگذار در پروژه سزامی است و تا امروز توانسته بهرهبرداریهای فراوانی از این پروژه داشته باشد. در نشست مذکور کشورهای مختلف از جمله شتابگر (سنکروترون) آلبا کشور اسپانیا تمایل خود را برای گسترش همکاریهای علمی و آموزشی با کشور ما را اعلام کردند.
نماینده ایران در سزامی با اشاره به توافق برای پرداخت بخشی از بدهی ایران به این طرح، تصریح کرد: در این نشست مقرر شد از محل بدهیهای کشور اردن به جمهوری اسلامی ایران، بخشی از حق عضویت ایران در پروژه سزامی پرداخت شود.
شایان ذکر است، پروژه سزامی (SESAME) با نام کامل تابش سنکروترون برای تحقیقات علوم تجربی و کاربردی در خاورمیانه، یک مجتمع تحقیقاتی در ۳۵ کیلومتری امان پایتخت اردن است که در سال ۲۰۱۷ با همکاری ۱۴ کشور راهاندازی شد.