کتاب روانشناسی سرطان: مرجع ابعاد روانی–اجتماعی مدیریت علائم سرطان؛ ترجمه فریبا زرانی، دانشیار دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، صدیقه میرزایی، دانشآموخته دکتری دانشگاه شهید بهشتی و ساناز حلمی منتشر شد.
این کتاب برای نخستین بار در سال 1401 در 280 صفحه در قطع وزیری و در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 1.120.000 ریال عرضه میشود.
سرطان بیماری مزمنی است که در کنار درد و رنج جسمی، پیامدهای روانشناختی و اجتماعی متعددی برای بیماران و خانوادههای آنان به همراه دارد؛ پیامدهایی که سازگاری با بیماری را بهطور جدی تحت تأثیر قرار میدهند. شواهد پژوهشی و بالینی در مهمترین مراکز سرطان مؤید این است که برای مدیریت مؤثر بیماری، ادغام مراقبتهای روانی- اجتماعی با خدمات معمول درمانی امری ضروری و اجتنابناپذیر است. بنابراین، ارزیابی دقیق بیماران، شناسایی آشفتگیها و پریشانیهای روانشناختی آنان و خانوادههایشان و ارائۀ مداخلات روانی- اجتماعی- معنوی در پاسخ به نیازهای بیماران از مهارتها و قابلیتهای مهم تیم درمان برای مراقبت با کیفیت مطلوب بهشمار میآِید.
کتاب روانشناسی سرطان با هدف مراقبت بیمارمحور و ارائۀ خدمات معطوف بر شأن و منزلت انسانی در روند درمانهای پزشکی، راهنمایی جامع برای غربالگری مشکلات روانشناختی و دستورالعملهایی دقیق برای مداخلات دارویی و غیردارویی ویژۀ شایعترین انواع سرطان را فراهم آورده است. بهرهگیری از جداول، تابلوها و شیوههای گامبهگام و طبقهبندیشده در نگارش مطالب، کتاب را برای طیف متنوعی از متخصصان حوزۀ سرطان مانند پزشکان، روانشناسان، پرستاران، مشاوران و مددکاران به مرجعی سریع و کاربردی تبدیل کرده است.