صفحه اصلی
اخذ گواهی دانش بنیان برای محصول پیشرفته پلاسمای ماکروویو تحت خلاء
  • 19093 بازدید

شرکت پلاسما تریتا مستقر در مرکز نوآوری لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی موفق به اخذ گواهی دانش بنیان برای محصول پیشرفته پلاسمای ماکروویو تحت خلاء شد.


دکتر ابوطالب مرادی، مدیرعامل شرکت پلاسما تریتا در این خصوص گفت: این دومین محصول دانش بنیان شرکت ما است که دارای فناوری سطح بالا در زمینه پلاسماست. پلاسما پس از جامد، مایع و گاز به عنوان حالت چهارم ماده و متشکل از الکترون‌ها، یون‌ها، ذرات خنثی (اتم‌ها و مولکول‌ها) و گونه‌های مختلف شیمیایی شناخته می‌شود؛ فناوری پلاسما در حوزه‌های مختلف پزشکی و تجهیزات پزشکی، صنایع دارویی، صنایع کشاورزی، صنایع غذایی، نساجی، خودرو، چاپ و بسته بندی، صنایع هوافضا، لایه نشانی، اپتیک و الکترونیک با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است.
مرادی افزود: ما می‌توانیم با استفاده از سامانه‌های پیشرفته پلاسمایی تولید شده در شرکت نیازهای مختلفی از جمله استریل کردن تجهیزات پزشکی و جراحی، مواد غذایی و کشاورزی جهت افزایش طول عمر نگهداری،‍ تمیزکاری و بهبود باندینگ و چسبندگی سطوح بسیار حساس با دقت نانومتر و افزایش زیست سازگاری مواد و قطعات مورد استفاده در صنایع پزشکی را پوشش دهیم.
مدیرعامل شرکت پلاسما تریتا با اشاره به موفقیت در تولید پلاسمای چگال با بازدهی بالا با استفاده از تکنولوژی انحصاری پلاسمای ماکروویو تاکید کرد: یک نمونه از دستگاه‌های ما در دانشگاه تهران برای ساخت قطعات MEMS مستقر شده است. این دستگاه قابلیت این را دارد که با پردازش زیرلایه‌های مختلف از جمله سطح شیشه در زمانی کمتر از یک دقیقه علاوه بر تمیزکاری و از بین بردن آلودگی های سطحی، آن را برای باندینگ پلیمرهایی از جمله PDMS به زیرلایه، مناسب سازد. همچنین سامانه ساخته شده توسط شرکت ما توانسته است اثربخشی خودش را برای افزایش بازدهی و کاهش زمان ساخت سلولهای خورشیدی نشان دهد.
وی ادامه داد: همچنین توانسته ایم با استفاده از فناوری پلاسما بار میکروبی مواد و پودرهای ارزشمند مورد استفاده در صنایع غذایی و دارویی را به نحوی کاهش دهیم که می تواند سخت ترین استانداردهای روز دنیا را بگذراند. نکته مهم این است که اثربخشی در زمینه کاهش بار میکروبی  که ما از طریق فناوری تولید شده در شرکت به دست آوردیم به نحوی بوده است که با هیچ یک از فناوری های مرسوم همچون تابش نوترون و اشعه فرابنفش قابل انجام نیست و بسیاری از صنایع قبل از اینکه به ما مراجعه کنند و جواب دلخواه را به دست آورند به ناکارآمدی سایر روشها اذعان می کنند.
مرادی درخصوص ویژگی‌های سامانه‌های پلاسمایی شرکت گفت: با قرار دادن پودر و مواد خام تشکیل دهنده قطعات رایج مورد استفاده در صنعت همچون مواد پلیمری، کاتالیستها، مواد کربنی و… در سامانه های پلاسمایی شرکت گروه فناوری پلاسما تریتا و اعمال پلاسمای مناسب، می‌توان بهبود چشمگیری را در طول عمر و عملکرد محصولات و در نتیجه افزایش سود صنایع مشاهده کرد. از این تکنولوژی به عنوان مثال می‌توان برای افزایش بازدهی کاتالیست‌هایی همچون پلاتین، وانادیوم پنتواکساید، نیکل و اکسید تیتانیوم مورد استفاده قرار داد و یا می‌توان به بهبود عملکرد پودرهای کربنی همچون کربن فعال، کربن سیاه، نانولوله های کربنی در کامپوزیت‌ها برای افزایش استحکام مکانیکی و مقاومت شیمیایی و بهبود رسانندگی کامپوزیتها اشاره کرد. صنایع دندان پزشکی می‌توانند بسیار از تکنولوژی منحصر به فرد تولید شده در شرکت ما بهره ببرند. این فناوری می‌تواند استحکام و زیست سازگاری مواد را به طرز بسیار چشمگیری بالا ببرد.

مرادی در پایان تاکید کرد: ‍‍‍محصول تولیدی در شرکت ما نسبت به سامانه های پلاسمایی دیگر ارزانتر، سریعتر و کارآمد تر است. همچنین از این فناوری می توان در زمینه رشد بلور الماس نیز استفاده کرد.
 

افزودن نظرات