کتاب فراوردههای گیاهی زنبورعسل: اصالتسنجی، کنترل کیفیت، منشأ گیاهی و رتبهبندی تألیف احمدرضا محرابیان، دانشیار دانشکدۀ علوم و فنّاوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد. این کتاب برای نخستین بار در سال 1402، در 296 صفحه، در قطع وزیری و در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 1.480.000 ریال عرضه میشود.
فراوردههای گیاهبنیان زنبورعسل، از منظر غذایی– دارویی، اهمیت بسیار دارند؛ ازاینرو، تدوین و تحلیل دادههای موجود در این زمینه بسیار ضروری است. به نظر میرسد تاکنون منبع مدونی با رویکرد منشأ گیاهی عسل در ایران منتشر نشده است و کتاب فراوردههای گیاهبنیان زنبورعسل شاید نخستین اثر تدوینشده در این موضوع باشد.
فراوردههای زنبورعسل، این ترکیبهای غذایی– دارویی بسیار باارزش، از دل طبیعت ریشه میگیرند و گیاهان منشأ اصلی ترکیبات موجود در این فراوردهها به شمار میروند. این ترکیبات را زنبورعسل در قالب گرده، شهد و عسلک جمعآوری و فراوری و سپس در کندو ذخیره میکند. بهواسطۀ ارزش اقتصادی فراوان فراوردههای زنبورعسل، بازار تقلب در عرضۀ این فراوردهها نیز داغ است و بنابراین اصالتسنجی و کنترل کیفیت این فراوردهها ضروری است. در کتاب فراوردههای گیاهبنیان زنبورعسل، شیوههای اصالتسنجی، کنترل کیفیت، رتبهبندی، تعیین منشأ گیاهی و سلامت عسل، گردۀ گل و برهموم، براساس پیشرفتهترین فنّاوریها و دستاوردهای علمی دنیا و نیز برمبنای استانداردهای ملی و بینالمللی، بررسی و آثار فارماکولوژیکی این ترکیبات در قالب مطالعات کارآزمایی بالینی منتشرشده در منابع علمی معتبر دنیا تحلیل شده است که میتواند برای پژوهشگران و فعالان در این زمینه کاربردی باشد.
دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای خرید این کتاب به دفتر فروش مرکز نشر آثار علمی دانشگاه شهید بهشتی واقع در ساختمان فنّاوری اطلاعات (IT)، طبقۀ همکف مراجعه کنند یا ازطریق وبگاه این مرکز برخط سفارش دهند. همچنین خرید فایل الکترونیک کتاب نیز از وبگاه «فیدیبو»، «بوکت» و «طاقچه» امکانپذیر است.