کتاب «درآمدی بر دین اسلام»، ترجمه دکتر ابراهیم استارمی، استادیار دانشکده ادبیات و علوم انسانی منتشر شد.
کتاب درآمدی بر دین اسلام، نوشته آنهماری شیمل است و در 214 صفحه در قطع وزیری، با قیمت 640.000 ریال؛ در سال 1400، توسط انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شد.
پروفسور آنهماری شیمل بیتردید یکی از برجستهترین شرقشناسان و اسلامشناسان غیرمسلمان غربی است که جهان تاکنون به خود دیده است. ارادت شیمل به پیامبر اسلام (ص) در کتاب محمد رسول خداست؛ به اسلام در کتاب مقدمهای بر دین اسلام؛ به عرفان اسلامی در کتاب ابعاد عرفانی اسلام، به قرآن کریم در اثر تبیین آیات الهی؛ به مسلمانان در اثر به دنبال رد پای مسلمانان، به ایرانیان و ادبیات فارسی در کتاب گل و ستاره؛ به مولوی و عرفان اسلامی در کتاب مولانا، من بادم و تو آتش و به فرهنگ اسلامی و بزرگان مشرق زمین در کتابهای اسلام در شبه قارۀ هند و علامه محمد اقبال و انتشار دهها مقاله و سخنرانی و مصاحبه در ستایش اسلام و مسلمانان بر کسی پوشیده نیست. شیمل بیش از پنجاه سال از عمر خویش را برای معرفی قرآن، دین اسلام و مسلمانان در غرب وقف کرد، تا چهرۀ مخدوششدۀ اسلام را اصلاح کند و حقایق آن را نشان دهد
دلیل آنهماری شیمل در انتشار این همه آثار ارزشمند در اروپا با موضوع اسلام، فرهنگ اسلامی و ایران از آنجا نشئت میگیرد که او علاوه بر علاقهاش به فرهنگ و ادبیات ایران، نگران چهرۀ غیرواقعی اسلام در کشورهای غربی نیز بوده است.
شیمل از همان دوران نوجوانی بهدلیل آشنایی با زبان عربی به اسلام، فرهنگ اسلامی و مشرق زمین علاقه داشت. ازاینرو، علاوه بر عربی زبانهای ترکی، فارسی، اردو و هندی را نیز آموخت. علاقۀ خانم شیمل به فرهنگ مشرقزمین با سفر وی به کشورهای اسلامی عمیقتر شد. او در سال 1950 به ترکیه سفر کرد و در آنجا با عرفان اسلامی بیشتر آشنا شد. چندینبار به تهران سفر کرد و پس از سفر به شهرهای دیگر کشور ایران از جمله مشهد، شیراز و اصفهان از نزدیک با فرهنگ ایرانیان آشنا شد. او برای حافظ احترام زیادی قائل بود. شیمل در سال 1995 مشتاقانه برای زیارت مقبرۀ حافظ به شیراز سفر کرد و دربارۀ ارادت خود به این شاعر شهیر ایرانی و زبان فارسی چنین گفت: «این همان شاعر بزرگی است که نه فقط گوته از او تأثیر پذیرفته بود، بلکه هر کسی که به زبان فارسی عشق میورزد، اشعار او را نمونۀ زیبایی از حکمت میداند». از ویژگیهای مهم دیگر پروفسور شیمل علاقۀ بسیار او به عرفان بود. ازاینرو مولوی و اقبال لاهوری شخصیتهای محبوب او بودند و به اشعار عرفانی اسلام، بهویژه به شعرهای مولوی، علاقۀ بسیار داشت.
در این کتاب مباحثی چون بررسی اسلام از دیدگاه مغرب زمین، شبهجزیرۀ عربستان پیش از اسلام، حضرت محمد (ص)، رواج دین اسلام، قرآن و آموزههای آن، سنت، شریعت، کلام و فلسفه، شیعه و ماهیت فرقههای مذهبی، عرفان و ماهیت فرقههای مذهبی، ستایش قدیسان، تحولات نوین اسلام مطرح شده است.