کتاب فراتر از پایداری: بسط نظریۀ طراحی و رشد فرازا نوشتۀ پاملا مانگ، بِن هاگارد، گروه ریجنسیس؛ ترجمه هدی همایونی، استادیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی و محمدعلی خانمحمدی، دانشیار دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران منتشر شد.
این کتاب برای نخستین بار در سال 1403، در 340 صفحه در قطع وزیری و در انتشارات دانشگاه شهید بهشتی منتشر شده است و با قیمت 2.040.000 ریال عرضه میشود.
فراتر از پایداری: بسط نظریۀ طراحی و رشد فرازا کتابی است که در آن به موضوع آشنای طراحی، چه در مقیاس ساختمان و چه در مقیاس محله، از منظری ناآشنا نگریسته شده است. این نگرش ابعاد جدیدی مانند رشد و پرورش قابلیتهای وجودی طراح، رشد و پرورش ذینفعان طرح و درنهایت رشد و پرورش افراد و سامانههایی را شامل میشود که پروژه بر آنها تأثیر میگذارد و از منظر این رشد و تکامل پایداری را محقق میسازد. نویسندگان کتاب با رسیدن به این درک که هر سامانۀ زندهای، بهصورت ذاتی، امکان حرکت بهسمت سطوح بالاتری از نظم، تمایز و سازمانیابی را دارد، به طراحان توصیه میکنند که برای سیرِ تکاملی طراحی کنند و برای رسیدن به این منظور توصیههای خود را با ذکر نمونههای موردی از پروژههای موفق بیان میدارند. ازجملۀ این توصیهها میتوان به این موارد اشاره کرد: شناخت مکان و طراحی برای سیرِ تکاملی مشارکتی میان انسانها و نظامهای طبیعی در بستر مکانی خاص و ازطریق راهکارهای مختص مکان، کشف آرمان و رسالت جمعی، شکلدهی و سوقدهی تعاونیها و نهادهای مشارکتی بهسوی رشد و تکامل دوسویه، شروع کار از شناخت قابلیتها به جای مشکلات، شناخت نقش منحصربهفرد و ارزشافزای پروژه، مداخله در گرهها، و تأثیرگذاری مضاعف با استفاده از اهرمهای فرازا، و طراحی پروژه در جهت رشد و توسعۀ همۀ ذینفعان پروژه.
این کتاب که در نُه فصل نوشته شده است برای دانشجویان رشتههای معماری، شهرسازی، معماری منظر، برنامهریزی شهری و علاقهمندان و فعالان حوزۀ محیطزیست و علوم اجتماعی مفید کاربردی خواهد بود.
دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای خرید این کتاب به دفتر فروش مرکز نشر آثار علمی دانشگاه شهید بهشتی واقع در ساختمان فنّاوری اطلاعات (IT)، طبقۀ همکف مراجعه کنند یا ازطریق وبگاه این مرکز برخط سفارش دهند. همچنین خرید فایل الکترونیک کتاب نیز از وبگاه «فیدیبو» و «طاقچه» امکانپذیر است.